0 Läs mer >>


Nu har halva tiden gått i den lilla fjällbyn.
I dag har aktiviteten varit av en högre grad bland annat med trädfällning.
Dagen avslutades med en joggingtur på 40 min... ok, sprang väl inte direkt hela ;) Men skönt var det.
Stannade och stretchade en stund vid den vy som syns på bilden.

Ta hand om er därute!
/Mia

Sommaridyll

0 Läs mer >>Befinner mig i semesterns land i den lillafjällbyn i norra Dalarna.
Spenderar mer än normalt mkt tid i pausläge och försöker andas in lugn i lungorna.
Det är slående vilken påverkan naturen har när det gäller att minska stressnivåerna och i jakt på detta så är det säkert att jag är på rätt ställe.Närmiljön består av en idyll av skog vid fjällets fot, små bäckar med iskallt, klart vatten och varma ögon.
Som alltid... saknar dig mitt minsta ♥
Ta hand om er därute!
/Mia

Jaktmarker

0 Läs mer >>

Sitter i en grönskande idyll vid fjällets fot. Låter solen värma mitt ansikte och känner vinden i håret. Livet här skapas på naturens villkor. Precis som det borde vara. Luften är ren och fyller lungorna med kraft. Vattnet som kommer från fjället är rent. Det känns helt naturligt att bara böja sig ner, kupa handen och dricka.

På naturens villkor, till allas fördel.

Trots att, eller kanske på grund av att jag befinner mig i denna idyll så funderar jag över hur det är möjligt att vi inte tar större ansvar för vår miljö, vår värld. Vi konsumerar på ett sätt som tyder på en tilltro till att våra resurser skulle vara oändliga – det vill säga motsatsen till verkligheten.

I dagarna så har de röd – gröna kommit fram till en gemensam utrikespolitisk plattform, där man redogör för de mål man har gällande en eventuell röd – grön regerings politik inom EU. I den rapport som kommit så tydliggör man att klimatfrågan, och dess konsekvenser ses som en mycket högt prioriterad fråga. Rapporten innehåller övergripande visioner likväl som tydliga mål, såsom att man vill minska Sveriges klimatutsläpp med 40 % till år 2020. Detta är något som jag upplever att vi hört förut, från olika håll.  Mål sätts upp, men vi når sällan dit.

Men sen står det något som gläder ett socialistiskt hjärta. Rapporten tar upp nyckelord såsom ansvar och åtaganden. Det framgår tydligt att vi inte kan skjuta över ansvaret på andra och att detta är något som vi måste ta på allvar. Orden är tydliga: Sveriges och EU:s mål ska vara att leda utvecklingen. Det går inte att skjuta över huvudansvaret på någon annan. (Källa: Röd – grön slutrapport om utrikespolitiken )

 

Med hopp om solidaritet med vår jord!

Ta hand om er därute!

/Mia

 

 

 

Hållbar utveckling – ...

0 Läs mer >>


I dag har världen blivit ett mirakel rikare.
Ett av världens finaste par har blivit föräldrar till en vacker liten son.
Skickar varma tankar till emma och thomas på Gävle sjukhus och deras nya familjemedlem.
Är så glad för er skull!

Ett mirakel till värl...

0 Läs mer >>


Dagen har gått i utmaningarnas tecken.
Började morgonen med att gå ut för att cykla och träffa min Emma.... men upptäckte att cykeln var försvunnen. Blir så j... förbannad på folk som inte kan skilja på mitt och ditt.

Efter mycket strul så hamnade jag och Skorpan på Fjärran Höjder badet för sol, bad, skratt, maaassor med människor och bus några timmar. Hanna frågade om det var sommar ordentligt nu. Jag sa att det var det och hon konstaterade snabbt: det känns. det är så här livet ska vara.

Gohjärta♥

Kvällen avslutades i trevligt sällskap på bio i kaffestaden.

Ta hand om varandra därute.

/Mia

Mitt och ditt

2 Läs mer >>I dag är sån där dag när det enkla i livet blir så kraftfullt och betyder så mycket.
En gräsmatta framför den lilla röda stugan vid sjön, ett trött barn som kryper tätt intill på filten och ljudet av fåglar som kvittrar.
Livet saktar ner några timmar.

Ta hand om er därute.
/Mia 

Sommardagar

0 Läs mer >>


Återigen har en vecka gått. Det är söndag och dags för en mycket efterlängtad Hanna att komma hem till det rosa huset vid ladan. ♥ Har saknat dig skorpanHelgen i övrigt har spenderats till största delen med trevligt sällskap, i närhet av ett tryggt leende och hysteriska skrattanfall i kaffestadens mysigaste kvarter. Helt säkert är att det är högt värderade timmar.Cheryl Cole – Heaven

En stund på jorden

0 Läs mer >>


Har stängt ner den gamla bloggen och öppnat upp den här.
Det känns som en positiv och naturligt handling ♦

Precis som med den förra bloggen så är syftet att hålla kontakten med bästa brorsan och snällaste syster ♥... samt alla andra härliga nära och väldigt kära som finns runt om i vårt avlånga land.

Det har hänt en hel del sen sist och det allra mesta är positivt.
Lever nu själv med finaste Hanna hos mig varannan vecka i en ljus och trygg lägenhet i kaffestaden.
Ser fram emot ett sommarlov fyllt av soliga baddagar, promenader i härligt sommarregn, sommarbus med lilla H samt då och då sommarkvällar i värme.

Ta hand om er därute!

/Mia

 Per Gessle – Syrenernas Tid

Back in business

0 Läs mer >>

Välkommen till min ny...