0 Läs mer >>


Hittade denna gamla bild från nyårsafton förra året.
Jag försöker samtidigt fundera över vad som hänt detta år. På ett sätt så har det hänt så lite... det känns som om tiden gått så fort.
På ett annat sätt så känns det som om det har hänt hur mycket som helst.
Förra året letade vi efter ett hus, där vi kunde skapa vårt liv tillsammans.
Vi hittade det för ungefär ett år sedan... Köp i början på året och inflyttning 2 februari.Ett litet tegelhus på åsen har nu blivit ett hem med plats åt en galen, kaotisk och engagerad familj. Här springer kaniner, en alldeles för stor hund, en dvärghamster, två vuxna och ett barn runt och stökar. ♥

Rekordvintern gick och till våren kom nästa förändring... den galna hunden införskaffades.
Att mamman till den lilla valpen var stor som ett hus och att valpen inte var helt rumsren borde avskräcka de flesta... men inte oss... tydligen.Hunden döptes till Rocky och åt som ett hus.... han väger nu vid 8 månaders ålder 36 kilo.
Det behöver knappas tilläggas att han busar som en galning... och verkar inte sakta ner på tempot.

Lite oväntat kom ändå den största förändringen... i slutet av våren kom beskedet.
Vår galna familj skulle få utökning.
Nu är det ca 8 till 12 veckor kvar tills lilla fröken ska födas. ♥

Om två dagar är det nytt år... med helt nya utmaningar.
En sak är jag dock säker på... huset på åsen kommer att vara fortsatt kaotiskt, varmt och fullt av liv.

2011

0 Läs mer >>Hörde på radion i bilen in till jobbet i morse att Stiftelsen allmänna barnhuset gjort en undersökning om barn som utsätts för hårdhänt behandling av föräldrar. Tydligen har det senaste åren skett en ökning från 12% till 30% av föräldrar som säger att de ibland utsätter sina barn för hårdhänt behandling. Det skulle kunna vara att de knuffar och skakar sina barn.

Anledningen till att detta sker skulle vara att föräldrarna, främst mammor, upplever att stressnivån är så hög att de inte kan hantera tillvaron. Funderar över hur vi väljer att bygga vår värld på ett sätt att barnen får betala priset.
Den första reaktionen blir att lägga skulden på föräldrarna eftersom jag inte kan förstå hur man kan vända sin frustration till fysiskt utagerande mot barnen. Samtidigt har jag svårt att inte lägga lite skuld på oss alla som accepterar ett samhälle där man har så höga kravnivåer på människor, att många inte orkar.

Det verkar som om idealen kring hur vi bör vara, hur vi bör se ut och hur framgångsrika vi bör vara i våra olika roller enbart stiger.

Mer om undersökningen nedan....

http://svt.se/2.22620/1.2624561/foraldrastress_utloser_vald_mot_barn
Våld mot barn