Våld mot barn
Hörde på radion i bilen in till jobbet i morse att Stiftelsen allmänna barnhuset gjort en undersökning om barn som utsätts för hårdhänt behandling av föräldrar. Tydligen har det senaste åren skett en ökning från 12% till 30% av föräldrar som säger att de ibland utsätter sina barn för hårdhänt behandling. Det skulle kunna vara att de knuffar och skakar sina barn.

Anledningen till att detta sker skulle vara att föräldrarna, främst mammor, upplever att stressnivån är så hög att de inte kan hantera tillvaron. Funderar över hur vi väljer att bygga vår värld på ett sätt att barnen får betala priset.
Den första reaktionen blir att lägga skulden på föräldrarna eftersom jag inte kan förstå hur man kan vända sin frustration till fysiskt utagerande mot barnen. Samtidigt har jag svårt att inte lägga lite skuld på oss alla som accepterar ett samhälle där man har så höga kravnivåer på människor, att många inte orkar.

Det verkar som om idealen kring hur vi bör vara, hur vi bör se ut och hur framgångsrika vi bör vara i våra olika roller enbart stiger.

Mer om undersökningen nedan....

http://svt.se/2.22620/1.2624561/foraldrastress_utloser_vald_mot_barn
Kommentera här: